Базар Автоновини Статті Додати оголошення

Зимові шини: Вам обирати!

Ця стаття розповість Вам про основних моментах, які необхідно враховувати купуючи зимові шини. 

Багато водіїв вважають, що купувати всесезонні шини набагато вигідніше. Але вигода ця полягає лише у вартості. Справа в тому що зимові шини відрізняються від літніх шин цілої лінійкою важливих характеристик, головні з яких склад гумової суміші та малюнок протектора. Літні шини розраховані на спекотну погоду, відповідно навіть при невеликій мінусовій температурі, шини стають «дубовими», внаслідок чого погіршується зчеплення з дорогою, керованість, збільшується гальмівний шлях і т. п. Найпростіший приклад - це взуття, адже будь-яка розсудлива людина не вийде влітку влітку в хутряних черевиках, а взимку - в шльопанцях.

Якщо у виборі літніх шин все трохи простіше, різниця в комфорті, опору акваплануванню та керованості, то вибираючи зимові шини будь-який водій повинен віддавати собі звіт, що це безпека його і оточуючих. Добрі зимові шини не тільки допоможуть виїхати із замету, але також убезпечать водія при їзді на мокрій дорозі, і в ожеледицю. Не будемо наводити сотні прикладів статистики ДТП в Україні, коли причиною ставала саме несвоєчасна заміна шин. Купуючи зимові шини водій захищає себе від несподіванок і має свободу пересування. Всесезонні шини, можуть підійти, якщо Ваш маршрут пролягає строго за очищеним дорогах міста. Якщо ж плануються виїзди на дачу, на природу, просто за місто, тоді питання відпадає сам собою-тільки зимові шини.

Як правильно вибрати зимові шини.

Зимові шини відрізняються за типами дизайну протектора. Особливо розповсюджені зимові шини з скандинавським і європейським малюнком протектора. Ці зимові шини призначені для різних видів дорожніх покриттів.

Скандинавський малюнок протектора відрізняє велике число шашок прямокутної або ромбоподібної форми, розташованих у шаховому порядку. Зимові шини з таким малюнком мають максимальне зчеплення в глибокому снігу, і демонструють адекватну поведінку на мокрій, зледенілій дорозі.  

Європейський малюнок шин дуже схожий на літні протидощову шини. Характерні особливості такої шини це велике число ламелей, розвинена мережа водовідвідних канавок, і потужні грунтозацепи по всьому протектору. Зимові шини з таким малюнком чудово поводяться на дорогах з розкиснули снігом, при відносно високій температурі.

В умовах суворої української зими, найкращі показники мають ошиповані зимові шини. Ці зимові шини бездоганно ведуть себе і на мокрому льоду і в ожеледицю, хоча на асфальто - бетонному покритті нешиповані зимові шини демонструють кращі характеристики.

Важливий рада: постарайтеся частіше міняти провідні колеса з веденими, так шиповані зимові шини будуть рівномірніше зношуватися.

У будь-якому випадку - вибір за Вами. Головне пам'ятаєте що якісні зимові шини - запорука безпеки на дорозі.

 

Джерело: http://shinikiev.com/ua/zimnie_shyni