Базар Автоновини Статті Додати оголошення

Ужгород: Велодоріжки для автомобілів?!

22 вересня, обласний центр Закарпаття вперше долучився до міжнародного руху «День без авто». У рамках акції була проведена низка заходів, пов’язаних з популяризацією пересування містом на велосипедах та презентація першої в Ужгороді велодоріжки на набережній Незалежності.
 Однак, на жаль, далеко не всі городяни серйозно сприймають велосипедну доріжку. Навіть у день відмови від авто, ужгородські водії показово нехтують правом велосипедистів користуватися передбаченою для них смугою.
 Власники чотирьохколісних транспортних засобів вільно паркуються посеред велодоріжки.
 Журналісти звернулися до співробітників ДАІ, щоб дізнатися, чи впливатимуть вони на водіїв, які не вважають велосипедистів повноцінними учасниками дорожнього руху.
 У прес-службі Закарпатського ДАІ зазначили, що відповідні дорожні знаки мають з’явитися на набережній Незалежності вже за кілька днів.
 «Найближчім часом будуть встановлені дорожні знаки, які інформуватимуть водіїв про велосипедну доріжку. Щодо того, що автолюбителі використовують смугу для велосипедистів в якості парковки – то це є адміністративним правопорушенням та відповідальність за нього буде згідно чинного законодавства» - зазначила речниця УДАІ у Закарпатській області Ганна Трофімчук.
 
Наскільки швидко ужгородські водії навчаться поважати велосипедистів – покаже час.


   

Джерело: